Tuenti-dependents!

“Dona’m el teu tuenti”… “t’agregue al messenger”… i per què totes aquestes frases? Perquè estem tots fixats per les rets socials! No se’n salva cap ni un! Sembla que últimament a classe no parem de parlar d’estos temes i ens indignem per què ja ho sabem tot d’ells, però el que no ens indigna tant és visitar-los cada dia. En Periodisme Digital, en Teoria i Història del periodisme…  però com volem que no es parle d’això si el primer que fem a l’entrar a casa és fer un clic en “inici” per veure si algú ens ha escrit?

És exagerada la tuenti-dependència que patim. Jo al menys em considere tuenti-dependent, perquè, com deiem a classe, ja no podem ni llegir tranquil·lament, perquè és massa passiu per a nosaltres, i dessitgem arribar a la pàgina que ens hem autodeterminat, per fer un descans i mirar si algú ens ha dit alguna xorrada o ha comentat una foto en la que ixim fatal. Però és que realment va massa bé! Ens estalviem diners ja que tots estem sempre entrant a la ret social on estiguem registrats, i podem quedar per ahí i arribem fins al punt de fer-nos fotos pensant en posar-les després per a que la gent les mire. Perquè això és altra, a classe vaig presenciar un debat sobre si les fotos dels nens a la televisió s’haurien de pixel·lar o no, i molta gent es va mostrar a favor del pixel·latge amb arguments com que s’ha de respectar el dret a la intimitat… però de quina intimitat parlen? Si dia a dia circulen fotos nostres per Internet i ningú es queixa? És cert que podem escollir qui pot entrar al nostre perfil, però també és cert que xiquetes d’uns 15 anys es fan fotos quasi despullades i les penjen obertament al públic. Pensé que açò s’hauria de regular, i molt abans que la discussió de si està be que hi haja crucifixos en les aules dels col·legis.

Per no parlar de la relació que tenim amb els pares. Cada dia parlem menys amb ells i acabem de sopar i ens aïllem a la nostra habitació, on ens espera tot un munt de gent via Internet, per continuar parlant i no precisament del futur del país, ni de la pau en el món. A la meva casa d’estudiants podem estar-hi quatre persones a la mateixa habitació durant vint minuts, i no parlar-se ningú perquè hi estem tots de cara a la pantalla del nostre ordinador personal.  I això em fa por, tampoc demane que juguem al parxís i la oca, però mai arribarem a conèixer-nos a no ser que organitzem un sopar o deixem de banda el messenger. Jo mateixa mentre escric açò, he mirat el meu tuenti tantes vegades que he perdut el conter.  Hi ha gent que ha provat de deixar-se el tuenti, però al cap d’un mes se l’han tornat a fer perquè no s’enteren de res del que passa entre els seus amics. “No tens tuenti, no tens amics”.

I hi ha tantes i tantes coses que escriuria sobre aquest tema… però com he dit abans, crec que tots sabem de què va, i m’avorrisc a mi mateixa parlant sobre açò. Deixe’m-se de tonteries i iscam al carrer a parlar cara a cara amb la gent que ens estima. És possible que algun dia existisca un centre de desintoxicació internauta? Si és així, allí ens veiem tots!  A ningú que li passe estar tan enganxat!

Anuncios

4 comentarios

 1. Vanesa said,

  3 enero 2010 a 11:29

  a vore, q tot el mon està enganxat a tuenti ja no es una il·lusió, és una realitat… però què vols que et diga? Per a enganxar-me a una altra cosa que pot dur-me problemes i sequeles pijors, doncs preferis el tuentiii! jajaja. encara que passem hores i hores davant la pantalleta per a com tu bé dius, veure si algú ens ha deixat algun comentari i en moltes ocasions per a dotorejar els tuentis ajenos… ens encanta!
  Tot siga dit, seria millor que les noves generacions que estan apareixent ara, entre 11 i 14 anys deurien deixar de banda l’ordinador i ixir més al carrer a jugar amb els veins a la pilota o a la corda, que al fi i al cap per lo menos és com ens hem criat els de la nostra generació i és un poc més saludable que estar tot el dia a casa davant l’ordinador

 2. Cintia said,

  3 enero 2010 a 21:00

  un tema a debatre que dona molt a diR. Enganxats i enganxats, i tant. El tuenti es un vici com un altre, però qUe és un vici no es pot negar.
  Fotos, comentaris, privats, eventos, visites… estan en el dia a dia. Es dificil voler deixar de saver qué fa la gent, perque en quan entres al tuenti, sas que uno se n’anat de festa i que l’altre a esquiar. Jo també he pensat llevar-me el tuenti, però, a)segur que me’l tornaria a fer i b)no m’enteraria del que passa. Ara bé, en certs moments ve molt bé una estona de tuenti per despejar-te i entrar en el “altre món”, el virtual.

  Hi han edats per cada cosa, i xiquets de deu o tretze any seria millor que escomeçaren a mantindre contacte amb amics cara a cara i no virtual.
  La nova generació portaran tots ulleres perque es criaran davant una panalla d’ordinador.

  La privacitat està en perill d’extensió, i el més fort, és que nosaltres ho savem i estem cobtribuïnt a la seua desparició.

 3. Rosa said,

  4 enero 2010 a 17:40

  la veritat.. esq la majoria dels joves actualmet son adictes al tuenti.. jo ho sóc.. ho reconec.. encara q no m’agrade ser-ho!!! es troba a faltar.. q algú de et faja una perduda, t’envie un sms.. preguntante kom et va? q es de la teua vida? pero.. klar..kom amb el tuenti.. la nostra vida es totalment pública.. en fi.. el tuenti ja es part de la nostra vida.. vuigam o no..

 4. Reb! said,

  5 enero 2010 a 12:54

  Tuenti, podem dir tantes coses que mai acabariem.Fara mesos, va caure a les meues mans unes lletres força reflexives. A mi, em van pareixer fascinants i il·lustratives d’aquest nou mon de xarxes socials.

  “La inteligencia no puede ser colectiva. La ignorancia sí”. Yukio Mishima. Poeta i militar japonés (1925-1970).
  “Las mentes brillantes vuelan en solitario. Las mediocres lo hacen en bandada”. Luchino Visconti. Cieanasta italiano (1906-1976).


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: