Saps que eres de periodisme quan…

Bo, aquesta llista de característiques que a continuació exposaré i explicaré amb un poc més de detall, l’he trobada navegant un poc per la xarxa i la veritat és que en alguns punts m’ ha fet soltar alguna risotada.

Quan realment un estudiant passa a considerar-se periodista? Moltes vegades ens hem sentit a nosaltres mateixa o a companys dient allò de “Jo com a periodista…” i sempre hi ha algú que li diu: “Tú periodista? Ja? No correges!!” i fan la gràcia. Doncs bé a continuació us presente una sèrie de punts que pot ser alguns us semblen i d’altres encara no, però tranquils, com diu la meua iaia: Tot en aquesta vida aplega!

Pots parlar de continguts d’assignatures amb gent d’altres carreres per què clar, al ser periodista, has de tenir cultura general que implica saber de lleis i còdics deontològics, diseny gràfic, història contemporànea i actual, filosofia, economia i d’altres…

Arribes a un punt en el que ja no veus películes: busques planols, contraplanols i sequències.

Tens la capacitat de veure les notícies en tres canals diferents i al mateix temps fer una camparativa ideològica de cada cadena.

Et tornes un poc sensacionalista al donar les notícies.

Estas fins als h… de que et miren en mala cara quan dius el que estudies per què ho associen a la premsa rosa.
Busques errades ortogràfiques en periòdics, llibres de text, publicacions, subtítols…
El diccionari Panhistpànic de Dubtes (DPD) és la teua nova Biblia (Tots recordem en aquests  moments a Marta Albelda…=))
La teua oblicació és lletgir com a mínim dos periòdics de pagament i dos gratuits al dia, a banda de veure les notícies per TV una vegada al dia i consultar-les en Internet.

A més, la teua manera de parlar no va amb la teua edad.

Doncs bé, si algunes d’aquestes coses o totes us sonen… ENORABONA! Ja sou periodisteees!!! =)

Anuncios

6 comentarios

 1. Núria said,

  15 enero 2010 a 07:28

  jajajajaja, molt adequat! jo quan em passa alguna cosa el primer que pense és en contar-ho al bloc! i sí, tot ho associe en el “pariudisma”!
  jo ja no puc veure les notícies de Canal 9 perquè les critique totes!

  i tu, “yonki”, ous no porta “h”! jajajajajaja (ara que no siga ous la paraula que volies posar)

 2. Vanesa said,

  15 enero 2010 a 10:52

  jajajaja, era huevos, xo weno! jajajaja. jo sk ja qualsevol cosa k em passa ho conte almeu xicotet spai … el bloc! jaja x cert, açò si que és contingut de classe, per que parla en el video de les noves tecnologies. Blocs… jeje

 3. Alba said,

  16 enero 2010 a 11:34

  Soy una bueniiiisima periodista!! he leído por ahí “lletgir”?
  anda que lo tenga que ver una falleraa!!! ara que como no hemos estudiado aún catalan escrito, estamos exentos de culpaaass=)

 4. Juan said,

  17 enero 2010 a 18:59

  jajaja, m’ha agradat molt aquesta actualització!! doncs si la majoria de vosaltres ja us comporteu aixinaa! jajaja, ja sou periodistes entonces! jeje

 5. Cintia said,

  17 enero 2010 a 21:05

  jajajajjaja es molt bó!!!! no puc negar-ho, em passa això!! hui mateix estava comentat que a la nostra carrera, estudiem un poc de tot. Per tant, savem unamica de tots els temes, però no amb profunditat. Pot ser bó o roïn, però aixina és.

 6. silvia said,

  19 enero 2010 a 11:17

  Que genial aquesta entradaaa!! te tota la rao, els periodistes sabem un poc de tot i de res… i ara, havent llegit açò, em sent més periodista qe mai! =)
  M’he sentit super identificada en lo de la comparació ideològica, però sobretot en lo de les faltes! sóc sper maníaca i no deixe de buscar-les (fins i tot, als sms super abreviats, pose “h”, apostrofs i de tot! xD). I també el de que no parles com la gent de la teua edat… a mi el “que pasa tron”, el “colega” i tota la recua no em molen massa… no vos ha passat mai estar parlant amb algú i que de repent vos diga: què vol dir eixa paraula??? xD
  Genial post, molt representatiu, sí senyora!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: